Početna Gradske teme Grad raspisao tender za rekonstrukciju Velike sale Skupštine grada

Grad raspisao tender za rekonstrukciju Velike sale Skupštine grada

Skupstina_grada 640

Grad Novi Sad je raspisao tender za rekonstrukciju Velike sale Skupštine grada. To je posledica naloga inspekcije Uprave za vanredne situacije. Naime, inspekcija je letos ustanovila da “dispozicija mobilijara u Velikoj sali ne obezbeđuje efikasnu evakuaciju korisnika prostora, kao i da je pristup osobama sa invaliditetom otežan”.

U okviru radova planirano je da se uklone kabine kabine za prevodioce, dok će spojene klupe gde sede odbornici biti podeljene kako bi se omogućio nesmetan prolazak, odnosno evakuacija. Takođe, biće uređen i pristup osobama sa invaliditetom.

Kako je ranije za 021 potvrđeno u Skupštini grada, radovi će biti tako izvedeni da neće biti smanjen broj sedišta za odbornike i publiku, jer će se nova dodatna mesta dobiti na prostoru gde su bile kabine za prevodioce.

580885b20114e-skupstina grada nova

Za sada nije poznato koliko će ovi radovi koštati, jedino je poznato da će oni trajati 30 dana.

Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić je ranije rekao da očekuje da radovi u sali neće omesti rad parlamenta i da će sa izvođačima biti dogovoreno da se izvedu između dve sednice. Kako je tender sada raspisan i računajući zakonske rokove, za očekivati je da radovi budu ili u novembru ili u januaru, jer u decembru Skupština mora da zaseda zbog budžeta.

S druge strane, koji god termin za radove bio, Skupština Novog Sada ima gde da zaseda, jer se prekoputa nje nalazi zdanje Skupštine Vojvodine i to ne bi bio prvi put da zbog “vanrednih okolnosti” novosadski parlament “pozajami” salu od Pokrajine.

Autor i foto: 021.rs