Početna Gradske teme Grad rebalansom pomaže novosadskoj školi oštećenoj u jučerašnjoj kiši

Grad rebalansom pomaže novosadskoj školi oštećenoj u jučerašnjoj kiši

0

Grad Novi Sad putem rebalansa budžeta mogao bi da pomogne sanaciju OŠ “Svetozar Marković”, koja je pretrpela veliku štetu u jučerašnjim padavinama.
Naime, u ovoj osnovnoj školi juče su se obrušili delovi plafona u dve učionice na nadograđenom spratu. U školi je juče preostala nastava otkazana, kao i danas, a u toku dana biće poznato da li će osnovci koji pohađaju ovu školu sutra imati nastavu.

Član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić naveo je za 021 da je na ovoj školi, kao i na svim školama koje imaju infrastrukturne probleme, da prijave iste Gradskoj upravi za obrazovanje kako bi se njihovi problemi našli pred odbornicima na donošenju rebalansa budžeta u junu. Jelić nije precizirao da li je Grad i na koji način u ovom trenutku reagovao da pomogne školi. Poznato je, doduše, da se direktoru “Tozine” Petru Narančiću juče javio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

021 nije uspeo da dođe do komentara direktora Narančića o aktuelnoj situaciji u školi.

Treba napomenuti da je rekonstrukciju OŠ “Svetozar Marković” još u vreme vlasti DS-a u Novom Sadu radio izvođač radova “Best izgradnja”, koji je pobedio na tenderu tadašnjeg Ministarstva prosvete. Grad Novi Sad je te 2010/2011. godine učestvovao sa oko četiri miliona dinara u obezbeđivanju dokumentacije, a ukupni radovi koštali su više od 730.000 evra. Pokazuje se da radovi nisu bili dovoljno kvalitetni da izdrže malo jače padavine.

Podsetimo, Novi Sad su juče zahvatile obilne padavine, zbog kojih je grad bio paralisan, automobili i druga prevozna sredstva satima u saobraćajnom zastoju, a palo je duplo više kiše od količine koju gradska mreža može da primi. Zbog količine betona i nemogućnosti da se upije ogromna količina vode, najgore je prošla Detelinara.

Autor: Gorica Nikolin – gorica@021.rs