Početna Gradske teme Grad spremno dočekuje predstojeću zimu

Grad spremno dočekuje predstojeću zimu

0

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Кravić, član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković prisustvovali su smotri mehanizacije i oceni pripremljenosti javno-komunalnih preduzeća za obavljanje poslova iz Programa rada zimske službe. Članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada obišli su punktove Zimske službe JКP “Parking servis”, JКP “Gradsko zelenilo”, JКP “Čistoća” i JКP “Put”.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Кravić je naglasio da su sva javno-komunalna preduzeća u potpunosti spremna za rad u predstojećim zimskim uslovima i da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati i u ovoj sezoni.

“Кao i prethodnih godina, mehanizacija za čišćenje snega je proširena i obogaćena novim vozilima i mašinama, što bitno doprinosi efikasnosti rada zimske službe koja u Novom Sadu inače odlično funkcioniše svake sezone. JКP ‘Zelenilo’ je kupilo novi utovarivač, JКP ‘Čistoća’ je kupila nekoliko novih mašina, a takođe i JКP ‘Put’”, rekao je Aleksandar Кravić i dodao da je Grad Novi Sad ulažući u novu mehanizaciju stvorio uslove da svake godine još spremnije dočekuje zimu.

Direktor JКP “Čistoća” Vladimir Zelenović je istakao da je ovo preduzeće znatno poboljšalo mehanizaciju nabavkom novih mašina.

“Bogatiji smo za mini utovarivač, dva nova traktora sa posipačem soli i daskom za čišćenje snega, jednim multifunkcionalnim vozilom sa posipačem soli, jednom kombinovanom mašinom, kao i za dva kamiona za odvoženje snega iz centra grada. Takođe smo obnovili žute kugle koje služe za skladištenje soli u blizini raskrsnica”, rekao je Vladimir Zelenović i dodao da ovo preduzeće raspolaže i sa adekvatnom radnom snagom raspoređenom u tri smene.

Šef Zimske službe JКP “Put” Gojko Etinski je rekao da je od 1. novembra počelo redovno dežurstvo zimske službe koje će trajati sve do 1. aprila 2021. godine.

“Trenutno je dežurstvo u nultom stepenu, samo noću, sa dva vozila, a od 1. decembra počinje dežurstvo u prvom stepenu kada se aktivara sva mehanizacija za čišćenje snega. Tada će biti uključeno 25 vozila sa posipačima soli. Zimska služba raspolaže sa 38 vozila i građevinskih mašina koje će čistiti grad. U slučaju vanredne situacije broj vozila može biti povećan. Od danas se primenjuje režim saobraćaja u zimskim uslovima, pa je u skladu sa tim postavljena adekvatna saobraćajna signalizacija na putevima. Apelujemo na vozače da budu pažljiviji u saobraćaju u ranim jutarnjim satima, pogotovo na mostovima, koji će bez obzira na temperature biti posipani tečnim rastvorima na kritičnim deonicama”, naglasio je Gojko Etinski.

Izvor: NSU
Foto: Printscreen