Početna Gradske teme Subvencije za privatne vrtiće za najviše 3.000 malih Novosađana

Subvencije za privatne vrtiće za najviše 3.000 malih Novosađana

0

Roditelji čija deca nisu uspela da dobiju mesto u vrtićima „Radosnog detinjstva“ ponovo će imati mogućnost sufinansiranja smeštaja u privatnim vrtićima, koji sa Gradom imaju saradnju oko subvencija.

Kako piše 021, Grad Novi Sad sufinansiraće boravak za najviše 3.000 mališana, što je isti broj kao i prošle godine. Toliko dece u proseku završi „ispod crte“ na konkursu za upis u vrtiće PU „Radosno detinjstvo“.

Iznos subvencija nije se menjao, pa tako subvencija za celodnevni boravak dece uzrasta od šest meseci do tri godine (11 sati dnevno) iznosi 10.000 dinara mesečno. Za celodnevni boravak dece uzrasta od tri do sedam godina (takođe 11 sati dnevno) subvencija iznosi 8.000 dinara, a za poludnevni boravak sa užinom (pet sati dnevno) je ovaj iznos 3.200 dinara. Poludnevni boravak bez užine subvencioniše se iznosom od 2.800 dinara.

Ovo rešenje Gradskog veća na snazi je do 31. avgusta naredne godine.

Za školsku 2020/2021. godinu već su doneta rešenja, koja se preuzimaju u privatnim vrtićima. Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu obavestila je da će isplata za septembar biti realizovana u najkraćem roku.

Izvor: 021
Foto: Pixabay