Početna Gradske teme Grad ugostiteljima smanjuje zakup i naknade za zauzeće

Grad ugostiteljima smanjuje zakup i naknade za zauzeće

Gradska vlast u Novom Sadu pripremila je olakšice za lokalne ugostitelje. Gradonačelnik Miloš Vučević pohvalio se uspešnim sastankom, na kome su dogovorene sledeće mere:

  • Olakšice od 99% za zauzeće javnih površina u periodu 1.1.2021. – 1.9.2021. dok će olakšice za zakupce na platou Spensa biti 100% za period 1.4.2021. – 31.12.2021.
  • Oslobađanje zakupa poslovnih prostora kod Uprave za imovinsko-pravne poslove u visini od 50%, uključujući i one na Spensu, a u periodu 1.1.2021. – 1.7.2021.
  • Olakšice od 50% za ugostitelje na pijacama JKP Tržnica, za period 1.3.2021. – 1.7.2021.
  • Olakšice od 30% za sve ugostitelje, uključujući i one čiji se objekti u zakupu nalaze na pijacama i na Spensu.

Vučević ističe da je dogovoreno rešavanje pitanja zaključivanja Sporazuma o reprogramu dospelih obaveza sa Gradskom poreskom upravom i sa JKP Informatika, a za reprogram kod Gradske poreske uprave za iznos dospele obaveze do 1.500.000 dinara, bez instrumenta obezbeđenja.

Za iznose koji su veći od navedenog, biće neophodni dodatni instrument obezbeđenja, a najavljeno je da će za ove potrebe biti otvoren poseban šalter u prostorijama lokalne poreske uprave. Gradonačelnik napominje da je neophodan i hitan sastanak sa predstavnicima Fonda za razvoj, kao i sa predsetavnicima poslovnih banaka.

Ova pomoć, dogovorena je na sastanku sa delegacijom Udruženja ugostitelja Novog Sada, koju je predvodio predsednik udruženja Milenko Mijić.

– Nadam se da će finansijska injekcija pomoći svim ovim hrabrim ljudima da lakše izdrže iskušenja i sačuvaju svoje poslove, a Novi Sad će i dalje nastaviti da čini sve što može, da im dodatno pomogne – poručio je Vučević.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay