Početna Gradske teme Grad za infrastrukturu na Mišeluku izdvaja 972,5 miliona, odabrani izvođači

Grad za infrastrukturu na Mišeluku izdvaja 972,5 miliona, odabrani izvođači

0

Infrastrukturno opremanje Mišeluka 3 verovatno će početi u februaru, pošto je Gradska uprava za Građevinsko zemljište i investicije nedavno odabrala izvođače.

Nosilac posla, vrednog više od 972,5 miliona dinara, s PDV-om (972.547.596) je novosadska firma “Put – invest”, koja je na tenderu učestvovala s preduzećima “Energetehnika – Južna Bačka”, “OTB inženjering”, “Tekton geosistems” iz Novog Sada i “Suniko solušns” iz Veternika. Gradnja saobraćajnica i prateće infrastrukture će biti završena za 550 kalendarskih dana.

Planovi za širenje Novog Sada na desnu stranu Dunava i gradnju stambenih kuća i zgrada na Mišeluku nisu novina i o tome se decenijama govori. Budući da je reč o neizgrađenom i pretežno nenaseljenom području, gde su uglavnom livade, pre realizacije tih planova neophodno je komunalno opremiti prostor, izgraditi nedostajuću infrastrukturu, puteve, pešačke i biciklističke staze, parkinge, vodovod i kanalizaciju, kao i javnu rasvetu.

U devet novih ulica bi, osim puteva i staza dužine nekoliko kilometara, trebalo izgraditi i cevovode za vodovod i kanalizaciju, te postaviti stubove javne rasvete, a predviđeno je i parterno uređenje slobodnih površina, što podrazumeva opremanje prostora urbanim mobilijarom poput klupa i korpi za otpatke.

Kružne raskrsnice biće izgrađene na uglu ulica 3 i 10, kao i na ukrštanju Ulice 2 sa ulicama 5, 8 i 11.

Nakon što svi građevinski radovi budu završeni uslediće pejzažno i parterno uređenje, što, osim opremanja prostora urbanim mobilijarom, podrazumeva ozelenjavanje. Predviđeno je formiranje travnjaka, te sadnja drveća i žbunjа.

Izvor: Dnevnik.rs/J. Vukašinović
Foto: UGZINS