Početna Gradske teme Grad za uređenje okoline crkve na Novom naselju daje 52 miliona dinara

Grad za uređenje okoline crkve na Novom naselju daje 52 miliona dinara

0

Novi Sad će iz budžeta izdvojiti 52.619.494 dinara sa PDV-om za parterno uređenje okoline crkve na Novom naselju.

Ovaj posao je nakon javne nabavke Uprave za građevinsko zemljište i investicije dobila grupa ponuđača predvođena firmom „Graditelj NS“, koja ima pet meseci da završi posao. Kao jedini ponuđači na tenderu su učestvovali „Graditelj NS“ iz Novog Sada, „Maraton LDN“ iz Mačvanske Mitrovice, „Invest-inženjering“ i „KLM inženjering“ iz Novog Sada.

Prema projektu je predviđeno da se oko Hrama Prenosa moštiju Svetog Save, na uglu Bulevara Slobodana Jovanovića i Ulice Radomira Raše Radujkova, urede pešačke staze ka sakralnom objektu i okolne zelene površine. Nove pešačke staze se poklapaju sa već postojećim koje su od behatona, a koje će biti uklonjene. Nove će biti od crvenkaste klinker opeke vrste „Penter Piazza“ i dobiće 31 dekorativnu svetiljku u visini partera.

U sklopu uređenja biće izgrađeno i dečije igralište (za decu od četiri do 12 godina) i uređen prostor za odmor, koji je zapravo površina sa klupama. Projekat parternog uređenja predviđa i postavljanje turističke info-table, kao i više klupa, korpi za otpatke i držača za bicikle. U sklopu uređenja prostora biće uklonjena četiri, a posađeno više desetina stabala.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay