Početna Gradske teme Građani sklanjali decu: Bahati popovi limuzinom SPC pravo kroz pešačku zonu

Građani sklanjali decu: Bahati popovi limuzinom SPC pravo kroz pešačku zonu

602766_pop-01_ff

Mnogobrojni Novosađani juče popodne bili su neprijatno izenađeni kada je kroz Zmaj Jovinu ulicu, koja se nalazi u pešačkoj zoni, uz zvuke sirene automobila prošla luksuzna “citroenova” limuzina C5.
Vozač automobila je trubio kako bi se građani i deca sklonili dok je prolazio ulicom koja je namenjana samo za prolaz pešaka, a uz posebne dozovole hitnim službama i dostavnim vozilima, penosi mojnovisad.com.

Građani su, kao što se može videti na fotografijama, morali da sklanjaju decu kako bi vozač prošao što pre. On je prema izjavama svedoka događaja stalno trubio pešacima koji su se našli na putu.

602767_pop-02_ff

U ovim kolima sa novosadskim tablicama nalazila su se dva sveštenika koji su se kolima kretali od Vladičanskog dvora, gde je takođe bilo parkirano nekoliko limuzina.

Iz Zmaj Jovine su skrenuli u deo Miletićeve ulice, a odatle u Grčkoškolsku koja je dozvoljena za saobraćaj i gde se nalaze parking mesta.

Jedan od Novosađana, koji je napravio i fotografije prolaska ove limuzine sa sveštenicima, kaže da su vozač i njegov suvozač bili vrlo neprijatni kada su videli da ih fotografiše i da su mu uputili nekoliko rečenica koje nisu u skladu sa učenjima SPC kojoj evidetno pripadaju osobe iz automobila.

Problem sa parkiranjem vozila kod Vladičanskog dvora i Saborne crkve, a koja pripadaju sveštenstvu postoji već godinama, ali iz nepoznatog razloga gradske službe tolerišu nepropisno parkiranje iako u okolnim ulicama i na platou Riblje pijace postoje parkinzi koji se mogu rezervisati samo za potrebe crkvene opštine.

602768_pop-03_ff

Autor: 021.rs
Foto: mojnovisad.com