Početna Gradske teme Građevinske ekipe JKP „Put” u junu angažovane na više punktova

Građevinske ekipe JKP „Put” u junu angažovane na više punktova

Već desetak dana građevinske ekipe JKP „Put“ angažovane su na nekoliko različitih punktova u gradu i prigradskim naseljima. Tako su još protekle sedmice počeli radovi na međublokovskom uređenju saobraćajnih površina u Ulici kralja Petra Prvog, u delu od 60 do 64, u ovom delu grada poznatom kao Kvart.

Radovi su obimni, s obzirom na to da se na površini oko 650 metara kvadratnih ruše postojeće oštećene betonske ploče, ali i postavlja nova podloga na kojoj će uskoro biti izliven novi asfalt. Radovi su podeljeni na dve faze, kako bi i stanari ovog bloka mogli laše da funkcionišu. U toku je još prva faza, tj. deo prilaza ka garažama stambenih zgrada, a u međuvremenu je asfaltiran taj deo površine.

Ove sedmice nastavljeni su radovi na drugom delu površine, a planirano je da traju najmanje desetak radnih dana. Stoga iz JKP “Put” mole stanare ovog kvarta za razumevanje i strpljenje, kao i da svoja vozila ukolone iz zone radova, kako bi ekipe tog preduzeća mogle nesmetano da rade.

Pored ovih poslova, aktuelna su gradilišta u Ulici Dragiše Brašovana na uređenju parking prostora između brojeva 8 i 14, u planiranoj dužini od 100 m – kaže Biljana Ćubić, zadužena za odnose s javnošću u JKP “Put”. – U toku je polaganje ivičnjaka, a radovi će potrajati do kraja sedmice. U Fruškogorskoj se asfaltira režijska traka, a u Drage Spasić popravljen je trotoar.

Na Novom naselju su u toku radovi na postavljanju petnaestak usporivača brzine, od kojih će devet biti postavljeno u ulicama Seljačkih buna i Kaće Dejanović.

Odmah po postavljanju, naše ekipe signalizacije obeležiće usporivače brzine bojom i postaviti odgovarajuću vertikalnu signalizaciju – dodaje Ćubić. – U ovom naselju se privodi kraju popravka prilaznih staza u ulicama Momčila Tapavice i Živka Radovanovića. Na Adicama su u toku radovi na presvlačenju kolovoza novim asfaltom u nekoliko ulica, poput Kijevske, Kupinove, Ibarske i Sime Pandurovića, a u planu je da se isti poslovi urade i u ulicama: Sime Šolaje, Laze Pačua, Pastirskoj i Palićkoj. Pripremni radovi odvijaju se u Tome Rosandića, a u subotu će uslediti asfaltiranje.

U Kovilju je novim asfaltom presvučen kolovoz u desetak ulica, a potom su uređivane bankine. Ekipe “Puta” angažovane su i u Veterniku, gde popravljaju igrališta u Ulici vojvode Bojovića, a takođe i oštećenja (udarne rupe) u još nekoliko ulica.

U Futogu je u toku semaforizaciji raskrsnice na glavnom putu (ulica Rade Kondića i Rumenačke), gde je u toku kopanje rova za postavljanje kablova – ističe naša sagovornica. – Posao je kompleksan, s obzirom na to da je u pitanju četvorokraka raskrsnica, a radovi teku u skladu sa predviđenom dinamikom. Saobraćaj se odvija uobičajeno, ali molimo sve učesnike da se pridržavaju znakova vertikalne signalizacije sa ograničenjem brzine i povećaju pažnju pri prolasku pored zone radova.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay