Početna Gradske teme Prijave za subvencije za kupovinu bicikala počinju sledećeg petka

Prijave za subvencije za kupovinu bicikala počinju sledećeg petka

Novosađani će od narednog petka, 25. juna, u 12 časova, moći da se prijave za subvenciju od 10.000 dinara iz budžeta grada za kupovinu bicikala. Ukupno je obezbeđeno 7.020.000 dinara i rok za prijavu ističe 5. jula u 12 časova.

Prijave se predaju na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine i sajta „Novosadske biciklističke inicijative“ www.vozibicikl.rs.

Predviđeno je da svaki prijavljeni građanin, nakon elektronske prijave, dobije redni broj, a oni koji dobiju broj od 1 do 900 treba da dostave kopiju ili očitanu ličnu kartu radi dalje provere.

Pet dana nakon isteka roka za prijavu na sajtu Uprave, kao i Udruženja, biće objavljena rang lista, a građani kojima bude odobrena dotacija od 10.000 dinara o tome će biti obavešteni u roku od osam dana od objavljivanja rang liste.

Oni koji budu izabrani imaju obavezu da u roku od 15 dana od objave rang liste dostave dodatnu dokumentaciju kako bi im se isplatio novac. Dokumentacija koju treba da donesu u Kulturnu stanicu „Eđšeg“, Antona Čehova 4, je:

– lična karta na uvid,
– original potpisanog obrasca izjave o članovima domaćinstva,
– original potpisanog obrasca saglasnosti o obradi podataka o ličnosti,
– dokaz o otvorenom dinarskom računu na svoje ime (npr. kopija bankovne kartice sa imenom, prezimenom i brojem računa ili potvrda banke)
– dokaz o kupovini novog bicikla, sa datumom nakon objavljivanja konačne rang-liste (originalni fiskalni račun, sa gotovinskim računom koji glasi na ime izabranog lica, uz redni broj prijave i garanciju).

Takođe, kako bi se dobila subvencija bicikl mora biti nov i kupljen na teritoriji Srbije, sa datumom nakon objavljivanja konačne rang-liste.

Ukoliko ne budu ispunjeni uslovi gubi se pravo na dotaciju, a pravo će dobiti sledeći na listi.

U javnom pozivu je napomenuto i da pravo na subvenciju ima samo jedan član domaćinstva uz uslov da novčana podrška bude data jednom u tri godine po domaćinstvu. Mogu da se prijave oni koji imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu.

Detaljnije informacije mogu da se dobiju na telefon 069 2021 300 i 069 2021 961 radnim danima od 9 do 19 časova.

Izvor: novisad.com
Foto: pixabay