Početna Gradske teme Građevinskom inspektoru ukinuta oslobađajuća presuda za “Kontrast”!

Građevinskom inspektoru ukinuta oslobađajuća presuda za “Kontrast”!

0


Građevinskom inspektoru Veselinu Kercu, u čijoj je nadležnosti bila kontrola diskoteke “Konstrast”, u kojoj je pre pet godina u požaru nastradalo šestoro mladih ljudi, ukinuta je oslobođajuća presuda.

kako “Dnevnik” piše, Osnovno javno tužilaštvo (OJT) se žalilo na oslobađajuću presudu, a zamenica OJT Ksenija Bašić je na kraju suđenja tražila da okrivljeni bude kažnjen na godinu dana zatvora, smatrajući da je zloupotrebio službeni položaj. Drugostepeni sud je potom, kao razlog za ukidanje oslobađajuće presude naveo da je u postupku došlo do povrede odredaba krivičnog postupka. Zbog toga je odlučeno da se postupak protiv građevinskog inspektori vrati na ponovno suđenje.

Podsećamo, građevinski inspektor Kerac je lane krajem oktobra u Osnovnom sudu u Novom Sadu oslobođen optužbe da je pre šest godina porilikom kontrole, zloupotrebio službeni položaj u slučaju “Kontrasta”. Njemu se tada stavljalo na teret, da je propustio da zbog utvrđenih nedostataka zabrani rad ovom lokalu, u kojem je u tragičnom požaru 1. aprila 2012. godine, nastradalo šestoro mladih ljudi.

Obrazlažući presudu, sudija Nataša Vojnović napomenula je da u postupku nije dokazano da je građevinski inspektor tog 14. aprila 2010. godine, prilikom kontrole “Kontrasta”, njegovom vlasniku Alojzu Ganiću i zakupcu pribavio korist, odnosno dozvolio da nesmetano koriste klub, uprkos propustima.

Autor: Dnevnik