Početna Gradske teme Gradiće se nedostajući deo biciklističke staze na Novom naselju – radovi od...

Gradiće se nedostajući deo biciklističke staze na Novom naselju – radovi od sedam miliona dinara

0

Izgradnja nedostajućeg dela pešačke i biciklističke staze u ulici Radomira Raše Radujkova, kod novog parka, koštaće više od sedam miliona dinara.

Gradnja staza će trajati tri meseca, a radove će izvesti “Put-invest”, koji je bio jedini ponuđač na javnoj nabavci Uprave za građevinsko zemljište i inevsticije (UGZI).

Građani su decenijama iz pravca Detelinare ka Novom naselju ili obrnuto, koristili asfaltirane staze koje su bliže Ložionici, jer je druga strana bila neuređena, sa jednim putićem koji su utabali pešaci. Kada je pre skoro godinu dana završen novi park i napravljena pešačko-biciklistička staza uz njega, ostao je neuređen deo od parka, preko pruge, do staza na Bulevaru Evrope.

Pošto je uklonjen pružni prelaz tokom zime, građani su se obratili sa pitanjem hoće li sada dobiti celu pešačko-biciklističku stazu i sa druge strane ulice Radomira Raše Radujkova, nakon čega su iz UGZI naveli da će se izvesti neophodni radovi.

U tenderskoj dokumentaciji je navedeno da će biti sagrađeno po 116 metara trotoara širokog tri metra i biciklističke staze široke dva metra.

Ukupna vrednost radova je 7.078.638 dinara sa PDV-om, što je za oko 350.000 dinara manje od procenjene vrednosti.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay