Početna Gradske teme “Humanitarni ponedeljak” na Štrandu za pomoć Sonji Luki

“Humanitarni ponedeljak” na Štrandu za pomoć Sonji Luki

0

Akcija “Humanitarni ponedeljak” će 12. septembra biti namenjena Sonji Luki.

Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca.

Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Sonja je sa nepune tri godine dobila dijagnozu rabdomiosarkom nazalne orbite, lečena je hirurški, hemio i radio terapijama u Beogradu, a nakon dve godine došlo je do recidiva i ponovnog lečenja bolesti agresivnim dozama citostatika.

Nakon toga je uspešno završila osnovnu i srednju školu, međutim, tokom pripreme diplomskog rada javili su se novi zdravstevni problemi kao posledica zračenja, tada je lečena hirurški, ali je tumor nastavio da raste.

Lekari u Beogradu su je spasli X nožem, nakon čega je Sonja na klinici u inostranstvu primila specijalnu vakcinu koja ubija tumorske ćelije, radi se o sistemskoj terapiji. Zbog visine troškova lečenja porodica je iscrpela sve resurse, a potrebno je da Sonja dobije revakcinu. Novac koji će se prikupljati potreban je za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i terapiju, kao i za putne troškove i smeštaj.

U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Luke Kovačevića prikupljeno je ukupno više od 86.000 dinara. Iz tog preduzeća obaveštavaju građane kojima je pomoć potrebna da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Izvor: 021.rs
Foto: Gradsko Zelenilo