Početna Gradske teme Gradiće se novi objekat OŠ “Miloš Crnjanski”

Gradiće se novi objekat OŠ “Miloš Crnjanski”

Pokrajinska vlada donela je rešenje da se izdvoji 36 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog objekta Osnovne škole „Miloš Crnjanski” u Novom Sadu.

Postojeći objekat, koji je u novosadskim naselju Satelit izgrađen pre skoro 60 godina, u veoma je lošem stanju i nema dovoljno kapaciteta za nesmetano održavanje nastave za sve veći broj učenika koji pohađaju tu školu.

Planirano je da novi, moderan objekat bude izgrađen u dvorištu škole na mestu postojećih sportskih terena, na površini od 12.000 kvadratnih metara, što je skoro trostruko više u odnosu na stari objekat. U novoj školi nastava bi se odvijala u 48 odeljenja, koja bi mogla da prime preko 1.400 učenika.

Arhivu Vojvodine usmereno je pet miliona dinara za objavljivanje izabranih dela akademika Dejana Medakovića, istoričara umetnosti i predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti.

Tokom višedecenijskog naučnog rada, Medaković je ostavio izuzetno bogat stvaralački opus. Njegova najznačajnija dela iz istorije umetnosti objavljena su u prvim decenijama posle Drugog svetskog rata, dok je mnoštvo njegovih tekstova rasuto po časopisima.

Sabrano na jednom mestu, u izboru od 30 knjiga, stvaralaštvo Dejana Medakovića biće dostupno današnjim istraživačima i čitaocima. Izabrana dela akademika Medakovića biće objavljena povodom stogodišnjice rođenja, koja se obeležava 2022. godine.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay