Početna Gradske teme Gradnja 548 stana na Novom naselju koštaće 2,2 milijarde dinara

Gradnja 548 stana na Novom naselju koštaće 2,2 milijarde dinara

Izgradnja tri zgrade sa po tri lamele i ukupno 548 stanova za bezbednjake na Novom naselju koštaće 2.264.466,94 dinara bez PDV-a i trajaće najmanje 480 kaledarskih dana.

Posao je pripao firmama “Best izgradnja” iz Novog Sada i “Set” iz Šapca na tenderu koji je sprovelo preduzeće “SPV Dunav”. Ovu firmu je Vlada Srbije formirala u novembru prošle godine sa ciljem izgradnje zgrada za bezbednjake u vojvođanskoj prestonici, a njime direktno upravlja Građevinska direkcija Srbije.

Kada će početi izgradnja 548 stanova na Novom naselju za sada nije poznato, jer je pre nekoliko dana raspisan tender vredan 12 miliona dinara za izbor firme koja će raditi pirotehničku kontrolu tokom izgradnje zgrada, zbog mogućih zaostalih eksplozivnih naprava. Naime, stambeno naselje će se graditi na zemljištu koje je duže od jednog veka služilo prvo za aerodrom, a potom se na njemu nalazila kasarna “Jugovićevo”. Ovaj prostor je bombardovan tokom Drugog svetskog rata i 1999. godine, a u proteklih 20 godina su prilikom gradnje stambenih objekata ovde pronalažene avio-bombe.

Svi ovi objekti su zgrade visine do šest spratova sa potkrovljem i po tri lamele. U ponudi će biti od jednoiposobnih stanova površine 36,48 kvadrata do troiposobnih od 79,97 kvadrata. U konkursnoj dokumentaciji se vidi da se planira veliki broj parking mesta, kao i dečija igrališta i zelene površine.

Izvor: 021
Foto: Pixabay