Početna Gradske teme Gradonačelnik Novog Sada čestitao Borislavi Perić-Ranković

Gradonačelnik Novog Sada čestitao Borislavi Perić-Ranković

borislava

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je reprezentativki Srbije u stonom tenisu, Borislavi Perić-Ranković koja je proglašena za najbolju stonoteniserku sveta za 2015. godinu, u kategoriji sportista sa invaliditetom, na svečanosti u Lisabonu.

– Borislavin uspeh može da posluži svima kao inspiracija i kao motivacija da je biti pobednik pre svega stanje duha, da prepreke ne postoje i da istinski rad donosi najbolji rezultat. Uspeh naše stonoteniserke je izvanredan i značajan kako za Grad tako i za Srbiju, i neizmerno smo joj zahvalni što doprinosi lepoj slici naše zemlje u svetu. Novi Sad je ponosan, i od srca joj čestitamo – istako je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kako izveštavaju mediji, ovo je prvi put u istoriji srpskog stonog tenisa i srpskog paraolimpizma da sportista dobije to cenjeno i prestižno priznanje. Najbolja stonoteniserka sveta u konkurenciji sportista za invaliditetom za 2015. godinu u ovoj kalendarskoj godini osvojila je zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u Danskoj i srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji na istom takmičenju, a osvojila je i tri zlatne medalje na takmičenjima za Svetski kup.

Autor: NsHronika.rs
Foto: 021.rs