Početna Gradske teme Gradonačelnik Novog Sada pita: Hoćemo li da gradimo novi “Karađorđe” ili ne?!

Gradonačelnik Novog Sada pita: Hoćemo li da gradimo novi “Karađorđe” ili ne?!

0

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, govoreći na koktelu FK Vojvodine, dotakao se teme izgradnje novog stadiona, pošto je priča o ovom projektu utihnula.

Krajem juna prošle godine čelnici FK Vojvodine poručili su da se gradi novi gradski stadion. Tada je rečeno da su projekti u pripremi, a da će novi objekat primati 20.000 gledalaca, dok će teren biti izrađen bez atletske staze, koja je deo postojećeg stadiona. Tada je rečeno da je ovo ujedno i poslednja sezona koja se igra na aktuelnom “Karađorđu”, međutim prošlo je više od pola godine, a pomaka nema.

Čeka se na zvanično projektno rešenje. U međuvremenu, čini se da su se pojavili oni koji se protive ideji rušenja postojećeg stadiona.

Miloš Vučević iskoristio je koktel FK Vojvodine, da ponovo pokrene ovo pitanje, važno za sve ljubitelje Vojvodine i fudbala. Čestitao je rukovodstvu, stručnom štabu i igračima na rezultatima i upozorio da “ne prokockaju sve u narednih šest meseci”, a potom se dotakao teme novog “Karađorđa”.

Gradonačelnik je zahtevao da se svi ključni akteri usaglase oko pitanja izgradnje novog stadiona. Poručio je da Novi Sad ne sme biti crna tačka domaćeg sporta. Prema njegovim rečima Novi Sad traži i zaslužuje veliki moderan stadion, čiji sadržaj ispunjava sva očekivanja i potrebe njegovih posetilaca.

Povećani kapacitet tribina, klubska prodavnica sa suvenirima i opremom, kao i muzej, samo su deo ponude koja mora da postoji kako bismo ponosno mogli da ugostimo reprezentacije iz svih krajeva sveta.

“Nemojte da bude da smo uspavani, takvu šansu ne smemo da propustimo. Nemojte da kaznimo buduće generacije što se nismo dogovorili. Čija je loža, stadion, krov… Vodite računa da ne prokockate sve što smo uradili u prvih šest meseci i da se svađamo ko je zaslužniji i krivlji”, poručio je Vučević.

“Hajde da se borimo da imamo najlepši stadion u Srbiji!”.

Vučević je takođe istakao i da su prvi ljudi kluba “preuveličavali” njegov doprinos FK Vojvodini, kazao je da se on “ne meša koliko pričaju”, a potom je poručio da Novi Sad želi trofeje.

“Držite se zajedno, nemojte da se zadovoljavate trećim mestom, gađajte trofeje! Super je Evropa, ali dođite u gradsku kuću sa trofejima. Pune tribine su takođe cilj i nemojte da se svađate i sve da upropastite za šest meseci, pa da opet krenu dugovi i novi problemi”, zaključio je gradonačelnik.

Izvor: NsUživo
Foto: Printscreen