Početna Gradske teme Gradonačelnik obeležio Međunarodni dan starijih osoba

Gradonačelnik obeležio Međunarodni dan starijih osoba

0

medjunarodni dan starih

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorio je manifestaciju “Sunčana jesen života” kojom je obeležen i Međunarodni dan starijih osoba. Manifestaciju organizuje Gerontološki centar “Novi Sad” pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, odnosno Uprave za socijalnu i dečju zaštitu.

Čestitam svim sugrađanima treće životne dobi Međunarodni dan starijih osoba i počastvovan sam što sam gost manifestacije koja se 25 godina održava u našem gradu. Oktobar je mesec kada se realizuju brojne aktivnosti posvećene najstarijim Novosađanima. Na taj način ukazujemo posebnu pažnju onima koji su dali veliki doprinos ovom gradu i ovoj državi. Osnovali smo i Kancelariju za stare kako bismo na najbolji način odgovorili njihovim potrebama. Imamo dobru saradnju sa udruženjima penzionera u Novom Sadu, a Gerontološki centar ima našu punu podršku za sve aktivnosti na poboljšanju uslova života za stare“, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima direktora Gerontološkog centra Dragana Miloševića, ovo je prvi put da gradonačelnik prisustvuje otvaranju “Sunčane jeseni života”.

U Novom Sadu postoji 16 klubova za stara lica, a na dobrom smo putu da uz podršku Grada, u 2016. otvorimo još jedan na Novom naselju. Ovogodišnji program Manifestacije podrazumeva kulturno-umetničke i muzičke sadržaje, takmičenja u šahu, pikadu, posete kulturno-umetničkih društava, članica Kola srpskih sestara Eparhije bačke, kao i stanovnika Dečjeg sela. Na kraju manifestacije 30. oktobra biće proglašeni najbolji učesnici, a njih čeka autobus iznenađenja početkom novembra“, rekao je Dragan Milošević.

Program manifestacije “Sunčana jesen života” predviđa 125 aktivnosti kojima su obuhvaćeni penzioneri i stariji građani Novog Sada, a odvijaće se u objektima Gerontološkog centra. Cilj aktivnosti je preveniranje patološkog starenja, afirmisanje uključivanja starijih osoba u društvenu zajednicu uz senzibilizaciju javnosti na ta pitanja.

Autor: NsHronika.rs