Početna Gradske teme Rekonstrukcija razdelne trake u ulici Braće Ribnikar

Rekonstrukcija razdelne trake u ulici Braće Ribnikar

0

zelenilo

Gradsko zelenilo nastavlja akciju ozelenjavanja grada, a od sinoć radovi su započeti u ulici Braće Ribnikar rekonstrukcijom razdelne trake, koju finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.
Danas počinjemo jesenju sadnju u ulici Braće Ribnikar, koja se proteže od Bulevara Oslobođenja do Futoškog puta, gde će biti posađeno 2000 sadnica Tamarisa i izmenjen humus. Ovom akcijom želimo da pokažemo građanima Novog Sada gde se troši budžetski novac grada“, rekao je Aleksandar Bogdanović direktor Gradskog zelenila.

Direktor zelenila Aleksandar Bogdanovic

Iz Gradske uprave za zaštitu životne sredine su objasnili da je njihov cilj da se Novosađanima obezbede što bolji uslovi u životnoj sredini, na čemu će nastojati i u narednom periodu da rade.
Radovi u ulici Braće Ribnikar će se odvijati noću kako se ne bi remetio saobraćaj. U naredne četiri noći saobraćaj će se odvijati od 22 do 6 časova u jednoj traci u oba smeru.

Do kraja godine planira se realizacija 39 projekata u okviru kojih će biti posađeno 2600 novih stabala, više od 30.000 komada šiblja, 2.800 m žive ograde i 1800 komada perena – trajnica. Teren za mali fudbal u Limanskom parku pored terena za skejtbord biće realizovan do kraja godine, najavili su iz Zelenila.

Autor i foto: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs