Početna Gradske teme Gradonačelnik primio ambasadora Slovenije

Gradonačelnik primio ambasadora Slovenije

0

prijem ambasadora slovenije2

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Slovenije u Republici Srbiji Nj.E. Vladimira Gaspariča.

Gradonačelnik je novopostavljenom amabasadoru Slovenije poželeo dobrodošlicu u Novi Sad i izrazio zadovoljstvo povodom njegove prve zvanične posete gradu. On je istakao da posete slovenačkih delegacija Gradskoj kući, u poslednjih nekoliko godina, prednjače po učestalosti u okviru svih međunarodnih kontakata i izrazio nadu da će se tako kvalitetna i intenzivna saradnja nastaviti i u budućnosti.

Ambasador Slovenije u Republici Srbiji Nj.E. Vladimir Gasparič rekao je da su veze Srbije i Slovenije višestruke, a da je saradnja gradova dve zemlje, u različitim oblastima, veoma plodonosna.

prijem ambasadora slovenije9

Sagovornici su posebno istakli kontinuiranu savetodavnu podršku koju Maribor pruža Novom Sadu, odnosno kulturnim poslenicima koji učestvuju u procesu kandidature grada za Evropsku prestonicu kulture 2021. i Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine. U razgovoru o kulturi, sagovornici su se osvrnuli na podršku koju Grad kontinuirano pruža Društvu Slovenaca u Novom Sadu “Kredarica” i predstojećem obeležavanju dve decenije od osnivanja i uspešnog rada, koje će biti upriličeno početkom naredne godine.

Takođe, gradonačelnik Miloš Vučević i ambasador Vladimir Gasparič osvrnuli su se i na privrednu saradnju, odnosno na učešće u sajamskim manifestacijama, kako Novog Sada u Sloveniji, tako i slovenačkih gradova u Srbiji, gde je posebno naglašen značaj Međunarodnog novosadskog sajma na kojem su uvek dobrodošli privrednici i poljoprivrednici iz svih sločenačkih gradova.

Autor: NsHronika