Početna Gradske teme Gradonačelnik: Spens ostaje na svom mestu i zadržaće sav sportski sadržaj

Gradonačelnik: Spens ostaje na svom mestu i zadržaće sav sportski sadržaj

0

Gostujući u emisiji Pravi ugao, na Radio televiziji Vojvodine, gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, govorio je o temi budućnosti Spensa.

Kako je voditeljka Ljubica Gojgić istakla, problem ove ustanove obeležio je leto u Novom Sadu.

Odgovarajući na njeno pitanje, gradonačelnik je izjavio da problem Spensa, nije tema koja je aktuelna samo ovog leta. Finansijska isplativost i održivost objekta kakav je danas, nema svetlu budućnost.

On je naveo da je o ovoj temi više puta govorio na sednicama gradske skupštine, a da su odbornici, oni iz vladajućih struktura i oni iz opozicije, već duže vreme upućeni u problematiku ovog preduzeća.

U potrazi za idejnim rešenjem, jedan od predloga bio je i rušenje postojećeg pobjekta, sa ciljem izgradnje novog, koji više odgovara realnoj nameni i potrebama stanovništva.

Vučević je objasnio da postoji određena zloupotreba teme problema Spensa, jer su pojedini politički akteri iskoristili ideju rušenja objekta, kao priliku za sticanje lakih poena u očima sugrađana.

Na pitanje da li postoji mogućnost da se Spens sruši, a da se umesto izgradnje novog sportskog centra, ipak da prednost izgradnji stambenih objekata, Vučević odgovara da se takav scenario neće dogoditi.

Vučević ističe da postoji jasna sentimentalna veza između Spensa i stanovnika Novog Sada. Ali da je isto tako Spens žrtva nebrige i lošeg upravljanja, koje decenijama narušava njegovu finansijsku stabilost i isplativost preduzeća.

On navodi da je vrlo jednostavno udovoljiti pojedincima i ignorisati probleme koji su zadesili Spens, ali da aktuelna gradska vlast nema tu nameru.

Izgradnja novog objekta je rešenje kome će se pristupiti jedino u slučaju da ideje javno-privatnog partnerstva ili koncesije ne budu izvodljive.

U slučaju da ipak dođe do izgradnje novog objekta, plan podrazumeva arhitektonsko rešenje kojim će novi manji centar ličiti na sadašnji objekat.

Prema rečima gradonačelnika, grad i njegov sportski centar nemaju zadatak da rentiraju prostor diskotekama, već da brinu o sportskom sadržaju i uslovima u kojima se Novosađani aktivno i rekreativno bave sportom. u prilog toj tvrdnji, Vučević ističe da bi novi centar u slučaju njegove izgradnje, zadržao sav sportski sadržaj koji pruža i današnji objekat (bazeni, klizalište, košarkaški tereni itd.)

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Wikipedia / Bukephalos