Početna Gradske teme Gradonačelnik svečano obeležio Dan Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća

Gradonačelnik svečano obeležio Dan Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća

1

milos vucevic4

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je danas svečanom obeležavanju Dana Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća (JGSP) „Novi Sad” i tom prilikom je rekao da je siguran da Novi Sad ima najbolji gradski prevoz u Srbiji.

Vučević je posebno zahvalio svim zaposlenima što, kako je rekao, predano rade na tome da obezbede kvalitetan javni prevoz za sve Novosađane i da su posebno u prethodnih godinu dana napravili vidne pomake na tom planu.

Već tri godine sarađujemo i susrećemo se sa raznim izazovima, sa lepim događajima i manje lepim, ali najvažnije je da smo napravili pomake, danas je preduzeće mnogo stabilnije i poslovanje je organizovano na način kako to Novosađani očekuju“, rekao je Vučević.

On je posebno istakao da ga raduje da je nabavljeno 16 novih autobusa i da će u sve autobuse gradskog prevoza biti uvedene kamere, te da očekuje korekciju cene prevoza u prigradskom saobraćaju, kao i nabavku novih zglobnih autobusa.

Vučević je naglasio da je Grad spreman da sledeće godine još ozbiljnije pristupi pitanju cene karata za posebne kategorije stanovništva.

Načelnica Uprave za saobraćaj i puteve Viktorija Paunović rekla je da se JGSP pored svoje osnovne delatnosti bavi i investicijama i koristi svoje vlastite resurse, pa su tako iz sopstvenih sredstava rekarosirana tri autobusa, a do kraja godine biće rekarosirana još dva.

Direktor JGSP “Novi Sad” Milan Stanivuković je rekao da je rukovodstvo preduzeća ispunilo obećanja i da je za kratko vreme mnogo urađeno na poboljšanju bezbednosti putnika i podizanju kvaliteta usluge i to bez podizanja cena usluge.

Stanivuković je obećao da će “u vrlo kratkom roku JGSP Novi Sad postati najbolji gradski prevoznik u regionu”.

Dana Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća “Novi Sad” je 30. septembar – dan kada je u Novom sadu 1911. godine prvi put u rad pušten tramvaj, u to vreme popularno nazvan “Trčika”.

Autor: Tanjug

1 KOMENTAR

  1. Zamislite kakvo je to preduzece kada ga vodi jedan decak koji nikada u zivotu ni psa nije vodio a kamoli nesto drugo,pa zar u tom GSP ne postoji ni jedan covek koji ima 20-tak god iskustva ,koji je pri tom saobracajni ing. I koji to preduzece poznaje u mali prst?Taj Milan-arci je necici pion za pranje para i vreme ce to tek pokazati,njegova jedina kvalifikacija je to sto se ceo zivot slihtao pored oca i na zalost ove napacene Stbije naslihtao.Strasno!!!!

Comments are closed.