Početna Gradske teme Gradonačelnik svečano obeležio Dan Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća

Gradonačelnik svečano obeležio Dan Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća

milos vucevic4

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je danas svečanom obeležavanju Dana Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća (JGSP) „Novi Sad” i tom prilikom je rekao da je siguran da Novi Sad ima najbolji gradski prevoz u Srbiji.

Vučević je posebno zahvalio svim zaposlenima što, kako je rekao, predano rade na tome da obezbede kvalitetan javni prevoz za sve Novosađane i da su posebno u prethodnih godinu dana napravili vidne pomake na tom planu.

Već tri godine sarađujemo i susrećemo se sa raznim izazovima, sa lepim događajima i manje lepim, ali najvažnije je da smo napravili pomake, danas je preduzeće mnogo stabilnije i poslovanje je organizovano na način kako to Novosađani očekuju“, rekao je Vučević.

On je posebno istakao da ga raduje da je nabavljeno 16 novih autobusa i da će u sve autobuse gradskog prevoza biti uvedene kamere, te da očekuje korekciju cene prevoza u prigradskom saobraćaju, kao i nabavku novih zglobnih autobusa.

Vučević je naglasio da je Grad spreman da sledeće godine još ozbiljnije pristupi pitanju cene karata za posebne kategorije stanovništva.

Načelnica Uprave za saobraćaj i puteve Viktorija Paunović rekla je da se JGSP pored svoje osnovne delatnosti bavi i investicijama i koristi svoje vlastite resurse, pa su tako iz sopstvenih sredstava rekarosirana tri autobusa, a do kraja godine biće rekarosirana još dva.

Direktor JGSP “Novi Sad” Milan Stanivuković je rekao da je rukovodstvo preduzeća ispunilo obećanja i da je za kratko vreme mnogo urađeno na poboljšanju bezbednosti putnika i podizanju kvaliteta usluge i to bez podizanja cena usluge.

Stanivuković je obećao da će “u vrlo kratkom roku JGSP Novi Sad postati najbolji gradski prevoznik u regionu”.

Dana Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća “Novi Sad” je 30. septembar – dan kada je u Novom sadu 1911. godine prvi put u rad pušten tramvaj, u to vreme popularno nazvan “Trčika”.

Autor: Tanjug

1 KOMENTAR

  1. Zamislite kakvo je to preduzece kada ga vodi jedan decak koji nikada u zivotu ni psa nije vodio a kamoli nesto drugo,pa zar u tom GSP ne postoji ni jedan covek koji ima 20-tak god iskustva ,koji je pri tom saobracajni ing. I koji to preduzece poznaje u mali prst?Taj Milan-arci je necici pion za pranje para i vreme ce to tek pokazati,njegova jedina kvalifikacija je to sto se ceo zivot slihtao pored oca i na zalost ove napacene Stbije naslihtao.Strasno!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here