Početna Gradske teme Gradonačelnik Vučević na liturgiji sa sinovima – Svim vernicima za Vaskrs poželeo...

Gradonačelnik Vučević na liturgiji sa sinovima – Svim vernicima za Vaskrs poželeo mir, zdravlje, blagostanje i sreću

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je sa sinovima prisustvovao je svetoj liturgiji u Sabornom hramu, a svim sugrađanima koji najradosniji hrišćanski praznik slave danas poželeo da ga provedu u miru i veselju sa svojim najmilijima.

Tradicionalno na vaskršnje jutro sam sa sinovima poranio kako bismo u Sabornom hramu prisustvovali svetoj liturgiji. Obradovalo me je mnoštvo prisutnih vernika, što potvrđuje da je naša sveta pravoslavna crkva stožer i uzdanica srpskog naroda gde god živeli. Hristos vaskrse, braćo i sestre, a svim sugrađanima koji najradosniji hrišćanski praznik slave danas želim da ga provedu u miru i veselju sa svojim najmilijima – rekao je Vučević.

Gradonačelnik je istakao da u danima praznovanja koji su pred nama, slavimo život uz prisećanje na neprolazne vrednosti pravoslavne hrišćanske vere.

Slaviti Uskrs, znači slaviti život, svetlost i novi početak. Hajde da u duhu vaskršnjih dana, razmislimo o suštini samog hrišćanskog učenja, o tome kakvi smo ljudi i da dobro razumemo šta su naši ciljevi u ovozemaljskom životu. Siguran sam da ćemo nakon ovog praznika, imati novu energiju da nastavimo da se borimo i radimo za naše gradove i našu državu, da čuvamo mir i stabilnost, da ulažemo u ekonomski razvoj, ali i u duhovnu obnovu. To je nešto bez čega ne može da se napreduje, jer duša traži da se napoji na posebnom izvoru koji čoveku daje snagu i sposobnost da nađe odgovore na sva pitanja u izazovima sa kojima se suočava. Srećan Uskrs svima koji ovaj najveći hrišćanski praznik obeležavaju prema julijanskom kalendaru uz želju da ga provedu u miru i razumevanju, sa svojim najmilijima. Neka radost Hristovog vaskrsenja donese mir, dobro zdravlje i blagostanje – rekao je prvi čovek Novog sada.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Grad Novi Sad