Početna Gradske teme Grad ulaže u sportske sadržaje: Četiri nova basket terena

Grad ulaže u sportske sadržaje: Četiri nova basket terena

0

U cilju da se obezbede što bolji uslovi za kvalitetno ispunjeno slobodno vreme i bavljenje sportom, a javne površine učine korisnijim, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije ulaže u izgradnju novih sportskih i rekreacionih terena, atraktivnih za sve uzraste, promovišući ideju zdravog načina života, zasnovanu na rekreaciji i sportu.

U proteklom periodu, u okviru uređenja sportskih i rekreacionih terena, Grad Novi Sad postao je bogatiji za četiri nova basket terena, a za njihovu izgradnju izdvojeno je 14,5 miliona dinara. Nove basket terene dobili su MZ „Veternik“ i to u Ulici vojvode Bojovića i na uglu ulica Kralja Aleksandra i Vuka Karayića, MZ „Salajka“ u Ulici Petra Drezgića i MZ „Slana bara“, a teren se nalazi između Durmitorske i Nizijske ulice.

Ugrađene su visokokvalitetne podloge od livenog tartana plave i narandžaste boje, kao i koševi sačinjeni od materijala koje odlikuje dugotrajnost.

Svojim karakteristikama, prvenstveno visokokvalitetnim podlogama od livenog tartana plave i narandžaste boje, kao i koševima sačinjenih od materijala koje odlikuje dugotrajnost, novi basket tereni će zadovoljiti potrebe svih igrača.

U nastojanju da sugrađanima obezbedi što više prostora za boravak na otvorenom i bavljenje sportom, u proteklom periodu Grad Novi Sad izgradio je 20 novih sportskih terena za koje je izdvojeno 87,7 miliona dinara.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: UGZI