Početna Gradske teme Gradska izborna komisija usvojila preliminarne rezultate, glasanje se ponavlja 8. maja

Gradska izborna komisija usvojila preliminarne rezultate, glasanje se ponavlja 8. maja

0

centar-Katedrala-iz-Modene2-Mladen-Sekulic-1024x684

Gradskoj izbornoj komisiji nije predat nijedan prigovor na izbore, a na pet biračkih mesta glasanje se ponavlja zbog tehničkih propusta.

Sekretar GIK-a Marko Radin za “021.rs” navodi da datum ponavljenih izbora još nije određen, jer se čeka odluka Pokrajinske i Republičke komisije, kako bi ponovljena glasanja svuda bila istog dana. Nezvanično, ponovljeni izbori biće u nedelju, 8. maja.

Radin navodi da GIK svim strankama nudi pregled izbornog materijala, ali ističe da uprkos najavama, nije bilo prigovora. On dodaje i da je GIK doneo odluku da se ponove izbori na pet mesta iako je utvrđeno da se uglavnom radi o manjim nepravilnostima, pri čemu to verovatno neće uticati na ukupan rezultat glasanja u Novom Sadu.

Glasanje se ponavlja jer su zabeleženi propusti u vidu viška od jednog listića u kutiji, nedostatka kontrolnog listića, nepostojanja zapisnika i sličnog.

GIK je na poslednjoj sednici usvojio i preliminarne rezultate koji su obuhvatili 192 biračka mesta, bez pet na kojima će se ponoviti glasanje.

Mandati su raspodeljeni, i prema računici, glasanje na ovih pet mesta bi možda moglo da promeni status jednog mandata koji bi verovatno pripao SNS na štetu neke od opozicionih stranaka.

Izvor: 021.rs
Foto: Mladen Sekulić/Color Media Communications