Početna Gradske teme “Radosno detinjstvo”: Prijava mnogo više nego slobodnih mesta

“Radosno detinjstvo”: Prijava mnogo više nego slobodnih mesta

0

ThinkstockPhotos-461214699

Konkurs Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” za upis mališana za školsku 2016/2017. godinu je završen, a za ukupno 1.532 slobodna mesta u državnim vrtićima podneto je čak 5.748 prijava.

Rezultati konkursa, kako kaže Ružica Svorcan iz službe PU “Radosnog deinjstvo” za upis, ispis i premeštaj, biće poznati 13. juna.

Ove godine imamo toliki broj prijava, veći nego prethodnih puta, jer su konkurisali i oni koji će kasnije aplicirati za privatne vrtiće – kaže Ružica Svorcan.

Tek kada obradimo prijave, znaćemo koliko je dece od tog broja koja će biti razvrstana na privatne ustanove, po principu subvencija od Grada, a sada smo tek na početku tog procesa.

Kako piše u Konkursu PU, najmlađi Novosađani, starosti od šest meseci pa do polaska u školu, mogu biti upisani na celodnevni boravak, dok deca od tri do pet godina, kao i od pet godina do polaska u školu, mogu biti upisana i na poludnevni boravak. Roditelj ili staratelj može konkurisati samo za onaj vrtić čija su slobodna mesta nazačena u Konkursu.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Guliver/ThinkstockPhotos