Početna Party Time Koncert u Sinagogi: Četiri decenije autorskog rada Aleksandra Dujina

Koncert u Sinagogi: Četiri decenije autorskog rada Aleksandra Dujina

0

9146-dujin-1

Proslavljeni džez pijanista Aleksandar Dujin ove godine obeležava 40 godina autorskog rada i tim povodom će 8. maja, sa početkom u 20 časova, s bendom Aleksandar Dujin Quartet održati koncert u Novosadskoj sinagogi.

Krajem 2015. godine Dujin je okupio kvartet muzičara koji se po svom muzičkom opredeljenju u potpunosti uklapaju u muzički koncept MyJazzWay programa, koji je u februaru mesecu premijerno izveden u Hrvatskoj, u Splitu.

U martu ove godine snimio je i novo CD izdanje “MyJazzWay” sa kompilacijom autorskih pesama nastalih u periodu od 1976. pa do danas, a koje će izvesti na ovom velikom koncertu.

Aleksandar Dujin jedan je od najpopularnijih ovdašnjih džez pijanista i kompozitora, kako zbog svoje autorske muzike, tako i brojnih nastupa u zemlji i inostranstvu. Diplomu je stekao na Konzervatorijumu u Beču na džez odseku u klasi profesora Frica Pauera. Četiri decenije formira džez scenu Vojvodine, a “Meta sekcija”, “Kalifornija”, „Plesni orkestar RTV Novi Sad“ i bečki sastav “Ado Ado” neki su od bendova u kojima je svirao i razvijao svoj stil. U Nemačkoj 1997. godine objavljuje album “Wheels Around the World”, a iste godine formira i omladinski Big Bend. Naredne godine u Novom Sadu otvara svoj džez klub gde su održavane brojne svirke poznatih, ali i mladih telantovanih džez muzičara. U narednim godinama objavio je svoja autorska CD izdanja “Smooth Jazz Vol. 1” i “Vojvođanske impresije”. Trenutno radi kao direktor muzičke produkcije Radio Novog Sada. U svojoj muzičkoj karijeri kombinovao je i igrao se sa različitim žanrovima, od mejnstrima, preko latino zvuka i modernog džeza, dajući svakom svoj prepoznatljiv i jedinstven stil.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: PR