Početna Gradske teme Gradski autobusi dobijaju video nadzor

Gradski autobusi dobijaju video nadzor

gsp5

Gradski prevoznik planira da u narednih godinu dana oko 230 autobusa, koliko ima u voznom parku, opremi sistemom video nadzora kako bi se povećala bezbednost putnika i osoblja, saznaje 021.rs.

Kako nam je potvrđeno u GSP-u, tender za kupovinu opreme za prvih 30 autobusa koji će dobiti video nadzor je upravo raspisan, a ostale nabavke će uslediti selektivno tokom narednih godinu dana. Naime, GSP želi da prvo proveri kako funkcioniše sistem na većem broju autobusa, a kako bi bili sigurni kakve i koliko kamere i drugu opremu treba obezbediti za preostale buseve u voznom parku da bi sistem dobro funkcionisao.
Nabavka kamera je pokrenuta prvenstveno kako bi se povećala sigurnost putnika u autobusu, ali i vozača i drugog osoblja GSP-a koji su bili na meti huligana poslednjih godina.
Predviđeno je da u autobusu bude po nekoliko kamera, najverovatnije četiri, koje neće samo beležiti sliku i zvuk iz unutrašnjosti vozila nego i okoline, tako da će video nador poslužiti gradskom prevozniku kao dokaz u slučaju saobraćajnih nezgoda.

Autor: 021.rs