Početna Danas u gradu Ulica Račkog u Petrovaradinu dobija modernu LED rasvetu

Ulica Račkog u Petrovaradinu dobija modernu LED rasvetu

5951-petrovaradin-rackog-screenshot

U okviru ovogodišnjeg Programa uređivanja građevinskog zemljišta koji spovodi Zavod za izgradnju grada, počeli su radovi na izgradnji javnog osvetljenja u Ulici Račkog u Petrovaradinu.

Reč je o izuzetno dugačkoj ulici koja se prostoire od Preradovićeve ulice do Alibegovca. U prvom delu ulice, do nadvožnjaka, postoji izgrađeno javno osvetljenje, odnosno nadzemna niskonaponska mreža, dok preostali deo ulice nama izgrađeno javno osvetljenje.

Kako navode iz ZIG-a, deonica na kojoj će se izvoditi radovi obuhvata drugi deo ulice, odnosno trasu od nadvožnjaka do Alibegovca, tačnije skoro do petlje na Mišeluku, ukupne dužine 900 metara. Postaviće se 26 novih čelično – pocinkovanih stubova javne rasvete, visine 10 metara, sa anker pločama i konzolom za svetiljku.

Predviđene svetiljke su najnovije tehnologije i imaju duži vek trajanja, a u njih će biti ugrađene visoko efikasne led diode. Vrsta svetiljki i način osvetljenja u potpunosti će se uklopiti u vrstu i način osvetljenja ostalih ulica“, navode iz ZIG-a.

Kako kažu, završetkom ovih radova bezbednost građana biće povećana, a omogućiće se lakše kretanje vozila i pešaka u večernjim satima.

Izvođač radova je DOO “TIM – KOP” iz Temerina, a rok za izvođenje je 100 kalendarskih dana.

Ugovorena vrednost ovih radova je 13.713.009 dinara.

Autor i foto: mojnovisad.com