Početna Gradske teme Gradski odbor LSV zatražio da se utvrdi šta se dešava u “Čistoći”

Gradski odbor LSV zatražio da se utvrdi šta se dešava u “Čistoći”

cistoca-jkp-komunalno-komunalci-jpg_660x330

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad zatražio je danas da se hitno utvrdi i javnosti saopšti istina o prisiljavanju zaposlenih ili angažovanih radnika u JKP “Čistoća” da se učlane u pokret “Dinara-Drina-Dunav” kako bi sačuvali radna mesta, kao i da fotokopiraju lične karte i prikupljaju glasove za tu organizaciju.
LSV je istakla da o tom pitanju treba da se oglase i istražni organi i gradska vlast.

“Ukoliko je zaista istinita vest iz medija i ako su tačne glasine koje se mogu čuti da se lične karte kopiraju da bi Dinara-Drina-Dunav postala politička stranka, biće to najnoviji dokaz da ne postoji dno, već samo pregrade kroz koje Novi Sad iznova i iznova sve dublje propada dok nakupci i preprodavci glasova dodaju većinu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su današnji koalicioni partneri prozivali ovaj pokret za kupovinu glasova, ali da je tri godine kasnije, “lider DDD još na sudu, a gradska preduzeća kojima je gazdovao i gazduje razvaljena”.

“Ukoliko se tvrdnje o ucenama u ‘Čistoći’ pokažu istinitim, biće više nego jasno da izostanak kazni za one koji glasove plaćaju ili silom otimaju, uništava ne samo grad, nego i svaku slobodu izbora”, upozorava LSV.

U saopštenju se napominje da je LSV u februaru 2013. godine u otvorenom pismu upozorila i gradonačelnika i predsednika Skupštine grada i policiju i Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu i Agenciju za borbu protiv korupcije i CeSID na neregularnosti koje su pratile izbore za savete mesnih zajednica i na urušavanje i gubljenje smisla bilo kakvih izbora u Novom Sadu.

Autor: RTV
Foto: cistoca.org