Početna Gradske teme Gradski ombudsman se oglasio: Voda kojom se snabdeva Novi Sad nije sveta!

Gradski ombudsman se oglasio: Voda kojom se snabdeva Novi Sad nije sveta!

voda_vodovod_19012015_1_600

Novosadski ombudsman je, reagujući na pritužbe građana zbog osveštavanja vode u gradskom vodovodu, odbacio prijavu jer je ustanovio da voda nije sveta.
U rešenju o odbijanju pritužbe, gradski ombudsman Aleksandar Grujić navodi da je ustanovljeno da je tokom obeležavanja crkvenog praznika i slave firme JKP “Vodovod i kanalizacija” sveštenik osveštao vodu, ali ne iz sistema, nego samo onu u buradima ispred kabineta direktora Miloša Stanisavljevića.
Dakle u konkretnom slučaju osvećenja vode, nije bilo nikakvog kontakta sa vodom koja se nalazi u sistemu gradskog vodovoda i putem kojeg se snabdeva Grad Novi Sad, već je to vršeno sa vodom koja je bila fizički odvojena i nalazila se u posebnim buradima“, kontatuje novosadski zaštitnik građana.
Za razliku od novosadskog ombudsmana, Pokrajinski ombudsman je još ranije osudio potez JKP “Vodovod i kanalizacija”.
Podsetimo da su nadležni u Vodovodu ranije potvrdili da je sva voda iz vodovoda osveštana, čak u svoju odbranu navodili da se to radi i u nekim zapadnim zemljama. O osveštavanju vode u Novom Sadu su pisali svi mediji u okruženju, a cela priča je dospela i do Engleske i Pekama.

Autor: 021.rs