Početna Crna hronika Ukraden službeni pištolj iz policijske stanice

Ukraden službeni pištolj iz policijske stanice

hapsenja-610x315

Iz ormarića u policijskoj stanici na Detelinari, ukraden je službeni pištolj jednog policajca. Pištolj je nestao iz zaključane kasete u kojoj je policajac ostavljao oružje i druge delove opreme. Ukraden je pre dve nedelje, najverovatnije tokom noći, kada je u stanici bio mali broj zaposlenih i kada nije bilo stranaka.
Ovo je zaista za rubriku verovali ili ne. Niko se nije nadao da se tako nešto može dogoditi. Pored toga što u svemu oskudevamo, sada je i oprema policijska koju dužimo počela da nam nestaje“, ispričao je za “Alo!” jedan od zaposlenih u novosadskoj policiji.
O događaju su odmah obaveštene starešine, kao i komandir te stanice, a informacija o nestanku službenog oružja prosleđena je odmah kako rukovodstvu novosadske policije, tako i Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu.
U prostoriji iz koje je nestao CZ odmah je izvršen uviđaj, prilikom čega su uzeti otisci prstiju, kao i sve ono što bi moglo da pomogne u rasvetljavanju tog događaja. Ovako nešto se ne pamti. Događaj pred kojim su zanemeli svi zaposleni. Strašno je to što mi treba da se borimo protiv kriminala, a među nama ima onih koje upravo mi hapsimo, čuvajući živote i imovinu drugih građana“, kaže taj policajac.
Prema saznanjima lista istraga se i dalje vodi, a više radnika policije podvrgnuto je ispitivanju. Prema nezvaničnim informacijama pretpostavlja se da u prostorije policije nije ušao niko sa ulice, kako bi ukrao pištolj, već je oružje otuđio neko od kolega.

Autor: Alo
Foto: Ilustracija