Početna Gradske teme Gradski prevoznik kupuje još devet solo autobusa

Gradski prevoznik kupuje još devet solo autobusa

0

gsp_autobus_bus_700

GSP je danas raspisao dve javne nabavke za kupovinu devet solo autobusa. Kupovina se obavlja putem dve nabavke, jer se četiri komada kupuje postojećim novačanim sredstvima preduzeća i budžeta grada, a pet autobusa putem finansijskog lizinga.

Iz tenderske dokumentacije je vidljivo da se radi o istim autobusima koji su i ranije kupovani za gradskog prevoznika, a vrednost ove nabavke je oko 200 miliona dinara.

Ovim se nastavlja obnova voznog parka, pošto je GSP poslednjih godinu dana dobio veči broj solo autobusa, a pri tome se čeka i na isporuku 10 zglobnih autobusa koji su kupljeni za 2,5 miliona evra. Kako navode u gradskom prevozniku, 1. aprila u saobraćaj je pušteno poslednjih pet od 16 novih solo autobusa koji su kupljeni u proteklom periodu, a u fabrici “Ikarbus” se proizvodi 10 zglobnih vozila koja treba da budu isporučena do juna.

Direktor Milan Stanivuković kaže da će gradski prevoznik nastaviti kupovinu novih autobusa.

Ispunio sam obećanje o kontinuitetu podmlađivanja voznog parka, datog pre manje od mesec dana prilikom promocije poslednje isporuke kupljenih vozila. Novom kupovinom gradski prevoznik će za nešto više od godinu dana biti “bogatiji” za 35 autobusa. Posebno me raduje što smo po prvi put nakon gotovo deceniju kupili i zglobna vozila koja će od leta biti u saobraćaju – naveo je Stanivuković.

Podsetimo i da je u GSP u toku i javna nabavka za gasifikaciju 72 starija autobusa. U ove autobuse će se ugradi sistem koji će omogućiti da kao pogon koriste smešu eurodizela i komprimovanog prirodnog gasa (CNG), što će doneti znatne uštede.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs