Početna Gradske teme Gradsko zelenilo: Optužbe Nove stranke su neistinite

Gradsko zelenilo: Optužbe Nove stranke su neistinite

0

gradsko-zelenilo_660x330

“Povodom saopštenja Gradskog odbora Nove stranke u Novom Sadu, a u vezi sa optužbama da naše preduzeće namešta tender za nabavku humusne zemlje, JKP “Gradsko zelenilo” obaveštava javnost da je tender koji je raspisan u potpunosti u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. U to mogu da se uvere i građani uvidom u tekst oglasa, ali i autor saopštenja, pod uslovom da ga u potpunosti i detaljno prouči i da barem površno poznaje Zakon o javnim nabavkama” , kaže se u saopštenju “Gradskog zelenila”
Dodaje se da se tender za od 9.300 kubika zemlje odnosi za nabavku za celu 2015. godinu, a ne za jedan projekat. Predviđena količina Predstavlja maksimalne potrebe “Gradskog zelenila” za tekuću godinu, što ne znači da će sva količina i biti naručena.
“Isporuka humusne zemlje u roku od tri dana u prostorije naše Mehanizacije odnosi se na svaku pojedinačnu narudžbinu u skladu sa potrebama JKP “Gradsko zelenilo”, što znači da se zemlja ne isporučuje odjednom, već sukcesivno tokom trajanja ugovora, kaže se u saopštenju.

Zelenilo obaveštava javnost da su na današnjem otvaranju ponuda bile ponude dve firme: “Pro domo DOO” iz Lukićeva koja je dala nižu cenu zemlje, i “KTM trans” sa Čeneja. Postupak je u toku, a informaciju o rezultatima ne samo ovog, već i svih sprovedenih tendera, svi zainteresovani mogu da nađu na portalu “Gradskog zelenila”.

“Istovremeno napominjemo da je tekst saopštenja Nove stranke krajnje nekorektan prema našem višegodišnjem poslovnom partneru – preduzeću “KTM trans DOO” sa Čeneja. Javno komunalno preduzeće “Gradsko zelenilo” živelo je i funkcinisalo i 2000. i 2015. godine i ono ne predstavlja instrument politike, već instituciju Grada Novog Sada i uvek je bilo i biće u službi građana”, zaključuje se u saopštenju.

Autor: RTV
Foto: gradskozelenilo