Početna Gradske teme Grbić: Manje saobraćajnih nesreća

Grbić: Manje saobraćajnih nesreća

0

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić izjavio je danas da na putevima u Vojvodini ima manje saobraćajnih nesreća, ali da se mora dodatno raditi na unapređenju bezbednosti u saobraćaju.

Okrugli sto na temu “Upravljanje bezbednošću saobraćaja i bezbednost dece na putevima u AP Vojvodini”, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, održan je u Skupštini AP Vojvodine.

Predstavnici državnih institucija, jedinica lokalnih samouprava, obrazovnih ustanova, policijskih uprava i drugih organizacija iz oblasti bezbednosti saobraćaja razgovarali su o upravljanju i podizanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i zaštiti najosetljivije ciljne grupe – dece.

– Naš cilj jeste da se identifikuju određeni segmenti koji uzrokuju saobraćajne nesreće i pogibiju dece, da zaštitimo nešto najvrednije, a to su svakako deca učesnici u saobraćaju. Ako govorimo o samom trendu nesreća na putevima u Srbiji i Vojvodini, on je na svu sreću u padu, ali ne smemo time biti zadovoljni, jer dok god imamo nesreća i pogibija, moramo se baviti ovim temama – izjavio je Grbić.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay