Početna Gradske teme Prijava za profesionalnu vojsku 13. februara u kasarni “Jugovićevo”

Prijava za profesionalnu vojsku 13. februara u kasarni “Jugovićevo”

Prijavljivanje budućih profesionalnih vojnika biće održano u ponedeljak, 13. februara od 9 sati, u kasarni “Jugovićevo” u Avijatičarskoj ulici broj 24.

Kandidatima su dostupna dva mesta u pešadiji, pet u oklopnim jedinicama, jedno u službi telekomunikacija, četiri u službi saobraćaja i dva radna mesta u artiljerijsko raketnim jedinicama.

Prijavljeni će proći opšti lekarski pregled i biće im proverene fizičke sposobnosti, a u slučaju većeg broja kandidata aktivnost će se realizovati i u narednom periodu.

Kao što je prethodno najavljeno u Ministarstvu odbrane, reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, pa potencijalni kandidati moraju biti državljani Republike Srbije, koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina.

Sa najboljim kandidatima zaključiće se ugovor o radu na određeno vreme i biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na tri godine i obnavljanje ugovora do navršenih 40 godina života.

Izvor: Novisad.com
Foto: mod.gov.rs