Početna Gradske teme Grupa od tri beogradske firme dobila posao izrade katastra zelenih površina u...

Grupa od tri beogradske firme dobila posao izrade katastra zelenih površina u Novom Sadu

Tri beogradske firme, od kojih se dve nalaze na istoj adresi i imaju iste vlasnike, izradiće katastar zelenih površina za Novi Sad, odluka je komisije koja je sprovela javnu nabavku.

Najpovoljniju ponudu dale su firme MapSoft, Mobile solutions (ista vlasnička struktura i sedište u Beogradu) i Aba professional i to u vrednosti od 17,7 miliona dinara bez PDV, čime su bile oko dva miliona dinara jeftinije od ponude koju je dala grupa takođe beogradskih firmi – Technoline, Amnitech i Oblak tehnologije.

Ovaj posao procenjeno je da vredi 20 miliona dinara bez PDV.

Sve tri firme, kako se vidi iz pretrage poslova kojima se bave, poslednjih godina rade softvere, implementacione i druge sisteme za državne i privatne kompanije. Za potrebe Grada Novog Sada i resorne Gradske uprave za zaštitu životne sredine izradiće geografski informacioni sistem zelenih površina, to jest katastar zelenih površina.

Posao ovog konzorcijuma je da prikupi podatke kroz terenski rad i snimanje površine od ukupno 16.361 hektara, što uključuje postojeće zelene površine, a osim informacionog sistema koji će koristiti zaposleni u upravi, traži se izrada mobilne aplikacije (android, IOS) za terenski rad.

Rok za izradu katastra zelenih površina je šest meseci.

Cilj izrade katastra zelenih površina je, osim evidencije postojećeg stanja, planiranje budućih ulaganja u zelenilo u gradu i praćenje trendova, poručuje se u konkursnoj dokumentaciji.

Izvor: 021
Foto: Printscreen