Početna Gradske teme GSP bogatiji za pet novih autobusa

GSP bogatiji za pet novih autobusa

autobusi_gsp_novi

Vozni park GSP-a bogatiji je za pet novih “Ikarbus” niskopodnih, solo autobusa. Ugovor sa beogradskim “Ikarbusom” potpisan je nakon sprovedenog postupka javne nabavke. Za kupovinu novih vozila bilo je predviđeno iz budžeta 90 miliona dinara bez PDV-a, a ugovorena vrednost je 77.565.000 dinara bez PDV-a.

Novi autobusi su sa troje vrata, klimatizovani, opremljeni tapaciranim sedištima i elektronskim displejevima. Autobuse pokreće motor MAN D 0836, a snagu do pogonske osovine prenosi automatski menjač Voith. Novi autobusi imaju ugrađene platforme za olakšan ulazak osobama sa invaliditetom.

Podmlađivanjem voznog parka udobnim i bezbednim autobusima ostvaruje se strategija preduzeća u kojoj su na prvom mestu potrebe korisnika usluga za kvalitetnim javnim prevozom.

U toku je javna nabavka šest solo, klimatizovanih, niskopodnih autobusa sa pogonom na dizel gorivo i opremljenih mehaničkom rampom. Rok za podnošenje ponuda je 23. april.

Podsetimo, u 2011. i 2012. godini vozni park uvećan za 31 autobus proizvođača “Irisbus Iveko” i “Solaris”, a 2014. godine rekarosirano je deset zglobnih “Volvo” autobusa. Zaposleni u GSP-u su ove godine počeli i rekarosiranje u sopstvenoj režiji, čime će se postići značajne uštede za preduzeće.

Autor i foto: 021.rs