Početna Gradske teme GSP dotrajale crvene kioske menja novim

GSP dotrajale crvene kioske menja novim

Nacrtom odluke o programu investicionih aktivnosti Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad” za 2021. godinu odobrene su kapitalne subvencije od 46.568.000 dinara iz budžeta Grada Novog Sada.

Tim programom predviđena je zamena deset kioska na odlaznim peronima Međumesne autobuske stanice i terminalu u Šafarikovoj ulici, što staje 10.800.000 dinara s PDV-om, igradnja pet dolaznih perona s nadstrešnicama na Međumesnoj autobuskoj stanici, koja će koštati šest miliona dinara s PDV-om, kao i prva faza sanacije i rekonstrukcije motornog i limarskog odeljenja, za koju je predviđeno 29.768.000 dinara s PDV-om.

U obrazloženju Predloga odluke o programu investicionih aktivnosti JGSP „Novi Sad” za tekuću godinu navedeno je da je zamena kioska neophodna jer su sadašnji dotrajali i u njima ne postoje odgovarajući uslovi za rad na Međumesnoj autobuskoj stanici. Zamena kioska neophodna je i da bi se dobila stalna licenca za rad autobuske stanice.

S obzirom na to da u okviru JGSP „Novi Sad” posluje i služba staničnih usluga, određeni uslovi za prijem i otpremanje autobusa moraju biti ispunjeni. Pošto autobuska stanica u Novom Sadu nema dolazne perone koji su utvrđeni pravilima, neophodno ih je izgraditi, čime bi se obezbedio kvalitetniji i bezbedniji prijem autobusa i putnika.

Sanacija i rekonstrukcija motornog i limarskog odeljenja obuhvatiće rekonstrukciju termičkog omotača objekta, unutrašnjeg osvetljenja, sistema za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju, krovnog pokrivača, ali i ugradnju segmentnih vrata u sklopu fasadnih zidova. Prva faza tih radova predviđena je u 2021. godini, dok je druga faza planirana za 2022. i koštaće 20.632.000 dinara.

Izvor: Dnevnik
Foto: NShronika