Početna Gradske teme GSP i posle dve godine bez dozvole za auto-školu

GSP i posle dve godine bez dozvole za auto-školu

0

auto_skola_gsp

Ni dve godine od najave i potom kupovine tri Fiat Punta, novosadski gradski prevoznik nije dobio dozvolu da pokrene auto-školu. Kako su za 021.rs naveli u gradskom prevozniku, oni još nisu u mogućnosti da otvore auto-školu, s obzirom da se čeka na zakonsko rešenje koje će omogućiti javnom preduzeću odobrenje zahteva za izdavanje dozvole za osposobljavanje kandidata za vozače motornih vozila za sve kategorije.

Ideju o auto-školi pokrenuo je prethodni direktor Milan Balać (u međuvremenu smenjen i postavljen za direktora Spensa, pa smenjen i sa te pozicije). Dve godine kasnije jasno je da je GSP u ovu investiciju nepotrebno uložio više desetina hiljada evra za nabavku vozila i uređenje poligona.
Druga Balaćeva ideja, o otvaranju turističke agencije, realizovana je i ona radi još od januara 2014. godine u okviru Međumesne autobuske stanice. Kako navode u GSP za 021, za sada su zadovoljni njenim radom.

Agencija organizuje putovanja u zemlji i inostranstvu, posreduje u prodaji svih vrsta turističkih aranžmana i avio karata za ceo svet vodećih svetskih kompanija. Preko GSP Travela po prihvatljivim cenama može da se letuje, zimuje, putuje do Egipta, Tunisa, do evropskih destinacija, do gradova nekadašnje Jugoslavije – Sarajeva, Trebinja, Mostara, Dubrovnika, Višegrada, itd. GSP Travel posluje pod sloganom ‘Tradicija vredna poverenja’, a u proteklih godinu dana zabeležen je porast prihoda od 25,7 odsto“, kažu u GSP-u.

Autor i foto: 021.rs