Početna Gradske teme GSP kupio sedam solo autobusa

GSP kupio sedam solo autobusa

Gradski prevoznik će narednih meseci dobiti sedam novih solo autobusa na dizel od Ikarbusa po ceni od 119,5 miliona dinara bez PDV-a, saznaje 021.rs.

Zemunska fabrika autobusa je i ovaj put pobedila na tenderu GSP-a, a ponudu je dostavila zajedno sa austrijskom firmom “Abeks” iz Graca. Ova austrijska firma je verovatno zadužena za lizing, jer se na njemom veb sajtu može videti da se bave finansijskim konsaltingom. Na tenderu GSP-a nije se javio nijedan drugi ponuđač.

Autobusi koji će biti isporučeni će biti klimatizovani, a radi se o solo vozilima koja su u poslednje dve, tri godine već isporučivani iz Ikarbusa.

Podsetimo da će GSP ove autobuse platiti novcem iz budžeta Grada, a da će posebno svojim sredstvima kupiti još pet solo autobusa na lizing koji su procenjeni na oko 87 miliona dinara. Tender za tu kupovinu još nije raspisan.

Novosadski prevoznik je poslednje autobuse kupio prošle godine i to 10 zglobnih i devet solo autobusa, a poslednja isporuka bila je u junu kada je stiglo pet solo autobusa kupljenih prošle godine i u aprilu kada je stiglo pet autobusa kupljenih krajem 2015. godine. Novosadski prevoznik trenutno ima oko 270 autobusa.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay