Početna Sport 9. Otvoreno prvenstvo grada Novog Sada na tvrdoj podlozi u tenisu glavom

9. Otvoreno prvenstvo grada Novog Sada na tvrdoj podlozi u tenisu glavom

0

Protekle nedelje je održano još jedno Prvenstvo u tenisu glavom na tvrdoj podlozi, na Štrandu u Novom Sadu.

Ovaj sport iz godine u godinu pokazuje sve veću popularnost, i to je još jedan dokaz da Novosadjani umeju da poštuju tradiciju svojih prethodinka koji su pokrenuli ovaj sport još davne 1954. u Novom Sadu, i razvijali ga i unapređivali ga do forme koja se i dan danas igra.

Svoje majstorije u tenisu glavom pokazalo je 33 ekipe, koje su bile podeljene u 5 kategorija i to petlići 3 ekipe, pioniri 7 ekipa, juniori 5 ekipa, seniori 14 ekipa i veterani 4 ekipe i pod otvorenim nebom, za tri dana trajanja prvenstva, odigrano je 40 mečeva.

Za sve veću popularnost ovog sporta je zaslužna i mnogobrojna publika koja je svakodnevno posmatrala sve mečeve, počev od petlića gde se vodila značajna borba, u pojednim mečevima i u tri seta. Po rasporedu prvenstva na terenu su se smenjivali i ostale kategorije, i pokazivali sjajni potezi igrača ovog sporta, koje je publika nagrađivala glasnim aplauzima.

U finalu petlića su se sastali Kondić Dimitrije / Lukić Stefan protiv Ninkov Nikole i Tarlać Nikole, gde su Tarlać i Ninkov pokazali izuzetnu tehniku i znanje, i pobedili sa 2:0 u setovima i time pokazali da ovaj sport ima sjajnu budućnost.

Zatim je usledio meč finala u konkurenciji pionira između Adamović Vukašina i Sekulović Miloša protiv Kecman Aleksandra i Cvejić Vladmira i nakon polustatne borbe rezultat na semaforu je pokazivao 2:0 za Adamovića i Sekulovića. Juniorsko finale između Ljubojević Ilija / Stojšić Nebojša i Blagojević Ivan / Marković Kosta završeno je identičnim rezultatom od 2:0.

Usledio je i meč onih naijskusnijih u konkurenciji veterana između Radojković Nikola / Mirković Miroslav i Čolić Vladislav / Kešelj Vukašin, gde se nije mogao primeti broj godina po želji i srčanoj borbi, da bi na kraju par Čolić / Kešelj zasluženo odneli pobedu od 2:0.

U najisčekivanijem meču poslednjeg dana 9-tog Otvorenog prvenstava grada Novog Sada na tvrdoj podlozi u konkurenciji seniora, sastali su se Mitro Nikola / Marojević Bogdan i Bankovački Dragan / Kešelj Vukašin. Dosta mlađi par Mitro / Marojević su slavili sa 2:0, iako su Bankovački i Kešelj pokazali izuzetno znanje i tehniku, što ipak nije bilo dovoljno da se osvoji ovaj prestižan pehar.

Foto: Newnowmedia.rs