Početna Gradske teme GSP kupuje 10 zglobnih autobusa

GSP kupuje 10 zglobnih autobusa

GSP_sediste_600

Gradsko saobraćajno preduzeće će narednih meseci kupiti 10 novih zglobnih autobusa u vrednosti od 2,5 miliona evra, saznaje 021.rs. Javna nabavka će vrlo brzo biti raspisana, a prethodno će morati da se sačeka saglasnost Skupštine grada, jer će se novac za kupovinu obezbediti lizingom. Prema informacijama 021.rs, Skupština će GSP-u već u ponedeljak na sednici odobriti ovu kupovinu kako bi se nastavila obnova voznog parka.

U predlogu gradskog prevoznika upućenom Gradu se navodi da se očekuje da će za kupovinu 10 zglobnih autobusa na dizel biti potrebno do 2,5 miliona evra, a da će lizing biti sa rokom otplate od 60 meseci i grejs periodom od šest meseci uz nominalnu kamatnu stopu od 5,5%.

Podsetimo da GSP poslednjih godinu dana nabavlja nove autobuse posle duže pauze. Tako se sada čeka isporuka pet solo autobusa na dizel koji su u avgustu za 79,8 miliona dinara, bez PDV, kupljeni od Ikarbusa, a da od aprila vozi pet solo niskopodnih autobusa na dizel koji su krajem prošle godine kupljeni za 77,5 miliona dinara, bez PDV-a.
Podsetimo i da je 2014. godine rekarosirano deset zglobnih “Volvo” autobusa, a 2011. i 2012. godine vozni park uvećan je za 31 solo autobusa proizvođača “Irisbus Iveko” i “Solaris”.
GSP ima oko 220 autobusa, a vozni park je star u proseku 10 godina.

Autor i foto: 021.rs