Početna Gradske teme GSP ne planira da vrati noćnu “sedmicu”

GSP ne planira da vrati noćnu “sedmicu”

0

gsp_autobus_bus_700_2

Gradsko saobraćajno preduzeće ne planira da vrati noćne polaske autobusa na liniji 7 ili da promeni trenutni raspored polazaka na noćnim linijama 18A, 18B i 19.

Povodom pritužbi mlađih Novosađana da im sadašnja trasa kretanja noćnih linija, kao i polasci na svakih sat vremena ne odgovaraju, u GSP-u za 021 navode da trenutni podaci sa terena ne pokazuju da ima potrebe za bilo kakvim promenama.

“Početkom aprila, uvođenjem novih linija 18A, 18B i 19, proširen je obim noćnih polazaka i povećana dostupnost javnog prevoza stanovništvu šireg gravitacionog područja. Do tada su tokom noći saobraćale samo linije 7A i 7B koje su pokrivale jedan manji deo grada, a njihovom modifikacijom u linije 18A i 18B, te uvođenjem linije 19, noćni prevoz je postao dostupan u gotovo svim delovima grada, s obzirom da te linije saobraćaju na relacijama Novo naselje – Detelinara – Centar – Liman – Novo naselje (oba smera) i Klisa – Centar – Petrovaradin. Praćenjem i analizom uvedenih noćnih polazaka ustanovljeno je da vremenski intervali u ovom momentu zadovoljavaju potrebe putnika”, kaže naš portal portparolka GSP-a Snežana Jaković.

U GSP-u navode da će nastaviti da prate odvijanje saobraćaja na noćnim linijama, a ukoliko rezultati analize pokažu potrebu za promenama, to će biti urađeno u skladu sa mogućnostima gradskog prevoznika.

Inače, na interentu je pokrenuta peticija koju je potpisalo nekoliko stotina, pretežno mlađih Novosađana, a kojom traže da se vrate noćni polasci na liniji 7. Glavni razlog za vraćanje u saobraćaj noćne “sedmice” vide u tome što je išla češće, na 45 minuta u odnosu na sadašnjih sat vremena na koliko idu linije 18 i 19. Preovladava mišljenje da bi polasci trebalo da budu makar na svakih 30 minuta.

Takođe, mada se linije 18a i 18b skoro u potpunosti poklapaju sa linijom 7, mlađi Novosađani navode da bi noćni autobus trebalo da prolazi pored Železničke i Međumesne autobuske stanice, odnosno da ide Bulevarom Jaše Tomića, a ne Bulevarom kralja Petra I.

Autor: 021.rs