Početna Gradske teme Gužve pred šalterima Poreske uprave u Novom Sadu

Gužve pred šalterima Poreske uprave u Novom Sadu

Od početka jula, pred šalterima Poreske uprave na Bulevaru Mihajla Pupina 14, kao i u Modene 7 (bivši SDK) svakog dana se stvaraju gužve, jer zbog smanjenja broja filijala i građani iz drugih opština moraju da dolaze u Novi Sad.

Građani iz opština Bački Petrovac, Bačka Palanka, Beočin, Bač, Titel, Vrbas, Žabalj, Sremski Karlovci, Temerin i Srbobran, kao i iz Petrovaradina, od 1. jula poslove pred šalterima Poreske uprave obavljaju u Novom Sadu, a u dosadašnjim filijalama ostale su samo pisarnice u kojima građani mogu da podnesu zahteve.

Kako su ranije saopštili iz Poreske uprave, ovo je nastavak reformi koje su započete 2017. godine, kada je broj filijala smanjen sa 178 na 78, da bi ih sada ostalo 37. Direktorka Poreske uprave Dragana Marković je pre nekoliko dana izjavila da su građanima od 2018. godine omogućili da sve prijave mogu da podnesu elektronskim putem.

Dodajmo i da je Poreska uprava saopštila da su “imali u vidu potrebe građana u delu poreskih oblika kao što su porez na prenos apsolutnih prava za motorna vozila i nepokretnosti, porez na nasleđe i poklon, porez na držanje, nošenje i upotrebu dobara. Zbog toga, formiran je Sektor za izdvojene aktivnosti koji ima organizacione delove širom Srbije, u kojima poreski obveznici mogu da podnesu poreske prijave i u papirnom obliku. Fizičkim licima je omogućeno da poreske prijave podnose i elektronski i u papirnom obliku. Takođe, i ubuduće će ostati otvorene pisarnice, putem kojih će građani moći da ostvare kontakt sa Upravom”.

Izvor: 021
Foto: Pixabay