Početna Gradske teme Heroji dana su zaposleni u “Dnevniku” i “Novosadskoj TV”

Heroji dana su zaposleni u “Dnevniku” i “Novosadskoj TV”

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Glavna i odgovorna urednica “Dnevnika” Nada Vujović predložila je da „Heroj dana” ovoga puta bude vredna ekipa njenog lista, koja iz dana u dan, uprkos pandemiji koronavirusa, odlazi na teren, istražuje, saznaje, proverava i donosi nove informacije i fotografije i priprema dnevno i revijalna izdanja, ne bi li građanima pomogla ili bar olakšala ovaj nemili period.

– Juče su u našoj redakciji dežurali i vredno pripremali današnji broj „Dnevnika” urednici i novinari Đorđe Pisarev, Aleksandra Brzak, Aleksandar Predojević, Niko Perković i Vladimir Bijelić, prelamači i grafički dizajneri Branko Vučinić, Cecilija Vrška, Jadranka Vilić, Strahinja Važić, Gordana Jankov, Snežana Katić i Vladan Janković. U ekipi je dežurao i vozač Vasa Sibinkić, koji nas je sve bezbedno dovezao i odvezao sa posla. Osim jučerašnje ekipe svakog dana u našoj redakciji dežuraju timovi urednika, novinara, fotoreportera i grafičkih dizajnera i obavljaju vrlo važan zadatak u ovom delikatnom trenutku. Donose najvažnije novosti o koronavirusu i svim najvažnijim temama iz zemlje i inostranstva, ali i o svim pojedincima, organizacijama i institucijama koje se trude da pomognu drugima tokom vanrednog stanja. Naši zaposleni rizikuju svoje živote zarad vrlo važnog zadatka i pripremaju bogat sadržaj u dnevnom izdanju, baš kao i zabavne u našim revijalnim izdanjima „TV magazin” i „Nedeljni ručak” –  poručuje Nada.

Naši današnji heroji su i zaposleni na Novosadskoj televiziji.

– I u vanrednoj situaciji mi smo na terenu i na našim radnim mestima kako bi informisali blagovremeno sve naše sugrađane. Mi smo tu za vas. Hvala Galjina Čobanov, Violeta Vasić, Sreten Samardžić, Andrijana Glišić, Miloš Mijić i Vojin Julijan. #ostanikodkuće – poručuju zaposleni Novosadske TV.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su Color Media Communications, list “Dnevnik” i Novosadska TV.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva