Početna Gradske teme Hoteli “Vojvodina” i “Putnik” ustupljeni za smeštaj zdravstvenih radnika

Hoteli “Vojvodina” i “Putnik” ustupljeni za smeštaj zdravstvenih radnika

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde ustupila je vladinom Kriznom štabu za suzbijanje virusa korona četiri hotela u Novom Sadu, Subotici i na Paliću sa oko 600 ležajeva.

Ustupljeni su hoteli “Vojvodina” i “Putnik” u Novom Sadu, “Patria” u Subotici i “Prezident” na Paliću a u svim objektima će biti sprovodene sve mere zaštite od širenja virusa.

Pomoćnik direktora Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Vladimir Ćeklić naveo je da će u hotelu na Paliću biti smeštena lica koja se vraćaju iz inostranstva i čekaju rezultate testiranja na prisustvo koronavirusa.

“Dva novosadska i subotički hotel služiće za smeštaj zdravstvenih radnika koji su na prvoj liniji borbe protiv virusa. Kapacitet četiri hotela je blizu 600 mesta – u ‘Vojvodini’ može da bude smešteno 120 ljudi, u ‘Putniku’ 185, u ‘Patriji’ 190, a u ‘Prezidentu’ 90 ljudi”, naveo je Ćeklić a prenelo Ministarstvo pravde.

Dodao je da je privredno preduzeće “Mitrosrem” iz Sremske Mitrovice, kojim takodje upravlja Direkcija, izdvojilo 20 tona brašna za potrebe narodnih kuhinja na Кosovu, a Sremskoj Mitrovici uputilo 5,5 tona kukuruznog brašna za pomoć najugroženijem stanovništvu.

“Očekujem da će Direkcija u narednom periodu Kriznom štabu uputiti veći broj tablet računara i laptopova, koji su trajno oduzeti, za potrebe ljudi koji su smešteni na Beogradskom sajmu”, naveo je Ćeklić.

Izvor: Beta
Foto: Google Maps/Printscreen