Početna Aktuelno #HerojUlice2020: Bobana Žigić – volonterka koja brine o životinjama u prihvatilištu

#HerojUlice2020: Bobana Žigić – volonterka koja brine o životinjama u prihvatilištu

0

Izbor za „Heroja ulice“, koji organizuju „Color Media Communications”, „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, otvoren je od 15. oktobra do 15. decembra 2020. godine.

Ivana Olujić, pevačica i PR JKP Zoohigijena i Veterina Novi Sad, za Heroja ulice predložila je volonterku Bobanu Žigić, koja od osnivanja JKP Zoohihijena i Veterina Novi Sad, volontira, izvodi životinje, brine o njima, radi na socijalizaciji pasa što sve veoma pomaže njihovom udomiljenju.

– Bobana radi na Novosadskom Sajmu, diplomirani je ekonomista, a svaki svoj slobodan trenutak provodi u azilu sa psima, i to u kontinuitetu već šest godina. Nesebičnost njenog pristupa i plemenitost njenog karaktera, kao nekog ko razume i voli prirodu pasa je evidentna, samim tim i njeno učešće i u društvenoj odgovornosti i doprinosu zajednici. S toga, mislim da kao predstavnik volontera treba da dobije vaše značajno priznanje – kaže Ivana.

Da li vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite? Nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Nekog ko zbrinjava i hrani napuštene životinje? Nekog koga deca u ulici jednostavno obožavaju pošto im uvek posećuje pažnju, kupuje im sladoled i igra se njima? Ako poznajete nekog takvog prijavite ga na konkurs “Heroj ulice” putem mejla na adresu: herojulice021­@gmail.com.

Predložene sugrađane obići će novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama. Na kraju godine biće održan izbor, a na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada svi prijavljeni će dobiti simbolične nagrade i plakete. Pobednika očekuje nagradno putovanje, produženi vikend za dve osobe u hotelu “Fontana” u Vrnjačkoj Banji.

Izbor za “Heroja ulice” prvi put je organizovan 2019. godine, kada je velik broj Novosađana prijavio svoje komšije kojima se ponosi, a Mirjana Mutuc, Novosađanka koja svake nedelje, zajedno sa svojim ćerkama Marijanom i Minom, sprema obroke za sedam socijalno ugroženih porodica, pobednica je prošlogodišnjeg konkursa.

Autor: NSHronika
Foto: Privatna arhiva