Početna Gradske teme U nedelju počinje jesenje čišćenje novosadskih pijaca

U nedelju počinje jesenje čišćenje novosadskih pijaca

0

Pored redovnog, svakodnevnog uređenja pijaca, JКP “Tržnica” Novi Sad dva puta godišnje organizuje i veliko čišćenje na svim novosadskim pijacama.

U nedelju, 25. oktobra 2020. godine, sa Najlon pijace počinje akcija Jesenjeg čišćenja pijaca. Dužina trajanja ove akcije zavisiće od vremenskih uslova, kao i obima posla, a predviđeno je da bude završena do 3. novembra. Specifičnost ovogodišnje akcije je da je produžena zbog pandemije korona virusa.

Radnici Službe za održavanje higijene redovno održavaju sve pijace tokom cele godine, a u jesenjoj akciji će, pored redovnog održavanja higijene, uklanjati čvrst i kabast otpad, čistiti i prati oluke, orezivati i seći grane tamo gde je potrebno, kositi travu, uklanjati nakupljeno lišće, izvršiti deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju pijaca.

JКP “Tržnica” Novi Sad za navedene poslove poseduje sopstvenu mehanizaciju: korpu za rad na visini, dva velika traktora sa čistilicama, dva mala traktora, kao i tri vrste čistilica različitih kapaciteta. Upotrebom sopstvene mehanizacije znatno se štedi na vremenu potrebnom za uređivanje i čišćenje pijaca, održavanje higijene je na višem nivou, što i jeste jedan od ciljeva poslovanja JКP “Tržnica” Novi Sad.

Izvor: NSU
Foto: Ilustracija/Pixabay