Početna Aktuelno #HerojUlice2020: Bora Đorđević – Penzioner velikog srca koji brine o napuštenim macama

#HerojUlice2020: Bora Đorđević – Penzioner velikog srca koji brine o napuštenim macama

0

Izbor za „Heroja ulice“, koji organizuju „Color Media Communications”, „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, otvoren je od 15. oktobra do 15. decembra 2020. godine.

Za ovogodišnji konkurs predložen je i naš sugrađanin Bora Đorđević koji u svojoj vikendici u Čortanovcima, tačnije u naselju Inđijski breg, već godinama hrani i neguje mačke lutalice, koje se, neretko, na njegovom posedu i okote, a koje mu se, sve zajedno, veoma obraduju čim čuju i prepoznaju zvuk njegovom auta.

S obzirom da se radi o vikendici, te da Bora u njoj ne boravi često, zbog maca koje tu borave, on bar jednom nedeljno svrati do mesare i nakupuje hranu za mace koju im odnese. U ovom humanom činu, Boru ne sputava ni činjenica da je penzioner sa malim primanjima, jer je napuštenim životinjama potreban topli kutak i dom, naročito sada tokom zime, a čak i mace umeju da pokažu radost i ljubav prema ljudima koji se o njima brinu i koji ih nisu zaboravili.

Da li vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite? Nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Nekog ko zbrinjava i hrani napuštene životinje? Nekog koga deca u ulici jednostavno obožavaju pošto im uvek posećuje pažnju, kupuje im sladoled i igra se njima? Ako poznajete nekog takvog prijavite ga na konkurs “Heroj ulice” putem mejla na adresu: herojulice021­@gmail.com.

Predložene sugrađane obići će novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama. Na kraju godine biće održan izbor, a na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada svi prijavljeni će dobiti simbolične nagrade i plakete. Pobednika očekuje nagradno putovanje, produženi vikend za dve osobe u hotelu “Fontana” u Vrnjačkoj Banji.

Izbor za “Heroja ulice” prvi put je organizovan 2019. godine, kada je velik broj Novosađana prijavio svoje komšije kojima se ponosi, a Mirjana Mutuc, Novosađanka koja svake nedelje, zajedno sa svojim ćerkama Marijanom i Minom, sprema obroke za sedam socijalno ugroženih porodica, pobednica je prošlogodišnjeg konkursa.

Autor: NSHronika
Foto: Privatna arhiva